Tietoa kivitalosta

Huoltovapaus

Huoltovapaus

Kivitalo on huoltovapaa

Tiilestä ja harkoista rakennetaan helppohoitoisia, verrattain vähän huoltoa vaativia taloja. Huoltovapaus merkitsee kustannussäästöjä talon koko elinkaaren ajalle.

Kivitaloa ei tarvitse maalata tai kyllästää joka kymmenes vuosi, mikä vähentää remontoinnin aiheuttamaa lisätyötä ja haittoja asumiselle. Huoltovapaalla kiinteistöllä myös jälleenmyyntiarvo nousee.

Julkisivun sekä kantavien rakenteiden korjauksesta ja huollosta aiheutuu rakennuksen koko elinkaaren aikana huomattavat ympäristövaikutukset. Pienempi huoltotarve vähentää siis myös rakennuksen ekologista taakkaa ja päästöjä.

Halpa ratkaisu voi käydä kalliiksi

Projektin alkuvaiheessa keskitytään usein rakentamisen aiheuttamiin kustannuksiin eikä oteta huomioon kustannuksia koko rakennuksen elinkaaren ajalta. Rakentamisvaiheessa halvin ratkaisu voi muuttua pitkällä aikavälillä rakennuksen käytön raskaaksi menoeräksi.

Tämä koskee myös materiaalivalintoja. Vaikka runkomateriaalin valinta ei vaikuta paljoakaan rakentamisen neliökustannuksiin, suunnitteluvaiheen ratkaisut näkyvät käyttökustannuksissa.