Harkot

Kalkkihiekkaharkot

kahiharkot

 

Kalkkihiekkaharkoista löytyy ratkaisuja ja tuotteita runkoihin, väliseiniin ja julkisivuihin uudis- ja korjausrakentamisessa.

Kahi-järjestelmään kuuluvien harkkojen leveydet ovat käyttötarkoituksen mukaan 85, 130 tai 240 mm.

Leveydeltään 85 mm:n Kahi-väliseinäharkko on tarkoitettu kantamattomiin seiniin, 130 mm leveä Kahi-runkopontti kantaviin seiniin ja 240 mm leveä Kahi-desibelipontti huoneistojen välisiin ääntä eristäviin seiniin.

Kahi-ponttiharkot ovat tarkoitettu pääsääntöisesti tasoitettaviin seiniin. Kahi-viisteharkoilla voidaan ohutsaumamuuraamalla tehdä myös puhtaaksi muurattavia väliseiniä. Kahi-harkot ohutsaumamuurataan noin 2 mm:n saumapaksuudella. Pituusmitoiltaan Kahi-harkot soveltuvat 300 mm:n moduulimittaan ja korkeusmitoitukseltaan 200 mm:n moduulimittaan.

Harkkojen päissä on pontit, jotka ohjaavat harkot asennettaessa paikalleen ja pystysaumat voidaan jättää viisteharkkoa- ja tiiltä lukuun ottamatta ilman laastia.

Pystysuuntaiset sähkö- LVI-putket sijoitetaan harkkojen pystyreikiin tai roiloharkkoihin.

Kahi-järjestelmää täydentävät valmispalkit, joista syntyy kätevästi ikkuna- ja oviaukkojen yläpuolta kannattava rakenne.

Kahi onmyös erinomainen rappausalusta. Kustannustehokas tapa on tehdä julkisivu Kahi Facade -harkoista ohutsaumamuuraamalla, jonka päälle tehdään kaksikerrosrappaus. Kahi Facade seinän etuna on sen erinomainen ääneneristävyys, minkä vuoksi se on parhaimpia ratkaisuja esim. liikenne- ja lentomelualueella.

Kalkkihiekkaharkot ovat CE-merkittyjä tuotteita, joiden osalta noudatetaan standardeja

  • SFS-EN 771-2 Kalkkihiekkatiilet ja -harkot

Suomalaiset harkot täyttävät niille standardeissa esitetyt vaatimukset mm.

  • puristuslujuuden
  • pakkasenkestävyyden
  • sallittujen mittapoikkeamien sekä
  • tiheyden (bruttotiheys ja nettokuivatiheys) osalta.

Tuotteita valmistaa Suomessa ainoastaan Saint-Gobain Finland Oy:n Weber, siksi ohjaamme lisätietoihin suoraan heidän sivuilleen