Kivitalo kotina

Kivitalon kustannukset

Moni pientalon rakennuttaja keskittyy rakentamista suunnitellessaan ainoastaan rakentamisen aikaisiin kustannuksiin ja unohtaa huomioida asumisen aikaisia kuluja. Rakentaessa halvin ratkaisu ei usein kuitenkaan ole ajan kuluessa halvin, vaan voi muuttua raskaiksi käyttömenoiksi.

Rakennuttajan kannattaakin huomioida materiaalivalintojensa vaikutukset asumisen kustannuksiin. Esimerkiksi rakennuksen runkomateriaalin valinnalla ei ole juurikaan vaikutusta neliökustannuksiin, rungon osuus töineen on vain n. 5-7 % rakennuksen kokonaiskustannuksista. Sen sijaan suunnitteluvaiheessa tehdyt ratkaisut näkyvät käyttökustannuksissa ja vaikuttavat siten pitkälle tulevaisuuteen.

Vaikka kivitaloa pidetään kalliina, se on rakentamiskustannuksiltaan kilpailukykyinen muihin vaihtoehtoihin verrattuna.

Kivirakenteisen talon massiivista runkoa hyödyntämällä voidaan säästää lämmitykseen tarvittavaa energiaa 5–10 % ja jäähdytykseen tarvittavaa energiaa jopa 50 % kevytrakenteisiin ratkaisuihin verrattuna.

Kivitalon vähäinen huoltotarve tukee taloudellisesti kestävää ratkaisua.

Kivitalolaskin antaa suuntaa -Selvitä paljonko sinun kivitalosi maksaisi

Kivitalolaskin 1

 

Kivitalolaskimen avulla voit helposti ja nopeasti tarkastella ja vertailla eri rakennevaihtoehtojen ja materiaalivalintojen kustannusvaikutuksia. Voit laskea kustannusarvion sekä kivitalolle että puutalolle.

Laskin laskee tekemiesi valintojen perusteella hankesuunnitteluvaiheen alustavan kustannusarvion pientalosta. Hankevaiheessa rakennuksesta ei yleensä ole olemassa vielä yksityiskohtaisia suunnitelmia. Hankesuunnitteluvaiheessa määritellään talohankkeen ”suuret linjat”; rakennuksen koko, muoto, kerrosluku sekä haluttava laatutaso. Alustava ja karkea kustannusarvio täsmentyy ja tarkentuu sen jälkeen kun suunnitelmat ovat olemassa, sekä myöhemmin rakennustyön kuluessa.

Laskentaa tehdessäsi voit siirtyä laskimessa eteen- ja taaksepäin muuttamaan tekemiäsi valintoja.

Pääset laskimeen tästä

Laskenta perustuu tammikuun 2016 hintatasoon ja rakentamismääräyksiin. Laskimessa oletetaan, että työt ja palvelut ostetaan yrityksiltä, jolloin hinnoissa on mukana arvonlisävero 24%. Kustannusarvio ei sisällä autokatosta tai autotallia.

Mittaviiva Oy on laatinut kustannuslaskentaohjelmiston ja vastaa laskentaan tarvittavan tiedon hankinnasta ja muokkauksesta. Hinnat päivitetään kerran vuodessa.