Kivitalo kotina

Asuminen kivitalossa

Tiilet ja betoni ovat maailman käytetyimpiä rakennusmateriaaleja. Eikä ihme, koska niillä on monia ylivertaisia ominaisuuksia.

Kellokas olohuone

Kivestä rakennettu koti on turvallinen, terveellinen, viihtyisä ja yksilöllinen.

Massiivisuus säästää energiaa

Kivitalon massiivinen runko auttaa pitämään käytön aiheuttaman energiankulutuksen pienenä ja huoltokorjausten vähäinen määrä hillitsee rakennuksen pitkän eliniän aikana syntyviä ympäristövaikutuksia. Ekologisin perustein tehdyt ratkaisut tulevat usein myös kustannustehokkaiksi pidemmällä aikavälillä.

Pientalon elinkaaren aikaisista ympäristövaikutuksista noin 80–90 % kertyy käytössä. Suurin päästöjen aiheuttaja on energiankulutus. Rakennuksen elinkaaren aikaisiin päästöihin runkomateriaalin vaikutus on vain noin 1 %.

Kivirakenteisen talon massiivista runkoa hyödyntämällä voidaan säästää lämmitykseen tarvittavaa energiaa 5–10 % ja jäähdytykseen tarvittavaa energiaa jopa 50 %. Parhaimpaan tulokseen päästään, kun rakennus on rakenteeltaan sekä massiivinen että tiivis. Kivirunko parantaa myös sisäilman laatua.

Tyylikästä ja yksilöllistä

Kivi sopii vaativiinkin kohteisiin ja korkeatasoiseen arkkitehtuuriin. Toisin kuin suuret, vakiomittaiset elementit, pienimittakaavaiset tiilet ja harkot antavat mahdollisuuden tehdä käytännöllisiä suunnitteluratkaisuja ulkonäöstä tinkimättä.

Suuret terassit, parvekkeet ja maisemaan aukeavat lasipinnat vaativat rakennuksen rungolta muuntautumiskykyä, kantavuutta ja joustavuutta ikkuna- tai oviaukkojen sijoittelussa. Itsensä kantavana rakenteena muurattu tiili- tai harkkorunko taipuu moneen. Muuratussa talossa ikkunoiden ja ovien sijainnin päättää asukas itse.

Kivi antaa vapauden toteuttaa yksilöllisiä visioita. Tiilet ja harkot sallivat sellaistenkin muotojen ja tilojen rakentamisen, jotka muilla materiaaleilla ja rakennustavoilla olisivat vaikeita ja kalliita toteuttaa. Korkeat huoneet, esteettömänä rakennuksen läpi avautuvat näkymät tai yhdisteltävät ulko- ja sisätilat syntyvät luonnollisesti kivestä muuraamalla.

Asukkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan

Kivitalo taipuu asukkaiden tarpeisiin. Huoneiden lukumäärä, käyttötarkoitus sekä tilojen mitoitus ja sijainti päätetään käyttötarkoituksen mukaan.

Harkkojen ja tiilien itsessään kantava rakenne mahdollistaa suuretkin avoimet tilat, joita voidaan jakaa vapaasti kevyemmillä väliseinillä. Mahdollisten myöhempien remonttien yhteydessä helposti purettavat ja siirreltävät väliseinät tekevät tiloista ja koko rakennuksesta pienellä vaivalla muunneltavan.

Hiljaisuus lisää viihtyisyyttä

Rakennuksen ääneneristys on entistä tärkeämpää sekä viihtyvyyden että terveellisyyden kannalta. Kivitalon massiivinen runko eristää tehokkaasti niin ulkoa kuin talon sisältäkin kantautuvia ääniä.

Ainoastaan massiiviset, painavat rakenteet eristävät matalilla taajuuksilla kulkevia ääniä kuten bassomusiikkia tai raskaiden ajoneuvojen jylinää. Kivirakenne on myös väsymätön materiaali. Tiilistä ja harkoista muuratut kivitalot eivät ei pitkässäkään käytössä narise tai nitise.

Kivirakenteisten pientalojen asukkaat arvostavat myös suuresti kotiensa paloturvallisuutta ja kosteusvaurioiden minimointia.