Kivitalo kotina

Tiilitalo

Tiili on tyytyväisen varma valinta

Tiili on erinomainen materiaali huoltovapaaseen, kosteutta kestävään, ääntä eristävään, paloturvalliseen ja energiatehokkaaseen kotiin.

Täystiilitalo ja tiiliverhoiltu talo kestävät hyvin maamme vaihtelevia sääolosuhteita. Pinta ei tarvitse aika ajoin toistuvaa maalausta ja hyvin vähän muutakaan huoltoa.

Täystiilitalon ulkoseinärakenne on yksinkertainen: tiili-lämmöneriste-tiili. Selkeä rakenne minimoi rakennusvirheet, koska lämmöneriste kiertää yhtenäisesti talon ympäri, jolloin vältytään energiaa haaskaavilta kylmäsilloilta. Täystiilitalo on lämmin ja vedoton.

Tiilitalo on terveellinen asua, sillä tiili hengittää ja pitää huoneilman kosteustasapainon miellyttävänä. Turvallisena luonnonmateriaalina tiili kuluu pintamateriaalien joukossa parhaaseen M1-luokkaan.

Värillä ja limityksellä yksilöllinen julkisivu

Julkisivumateriaalia valittaessa tulee aina kiinnittää huomiota materiaalin elinkaareen ja hoitokustannuksiin. Tämä puoltaa tiilen valintaa julkisivuksi. Vaikka julkisivun osuus rakentamisen kokonaiskustannuksista on vain muutama prosentti, se on rakennuksen näkyvin osa.

Tiilen lukuisat väri- ja limitysvaihtoehdot suovat mahdollisuuden yksilölliseen ilmeeseen.

Tiili on kaunis materiaali sellaisenaan, mutta julkisivun ja seinärakenteen sisäpuolen käsittelyyn on useita vaihtoehtoja, jos niin halutaan. Mikäli tiilikuvio halutaan jättää näkyviin, tiiliseinä voidaan maalata tai slammata sementtipohjaisella laastilla. Tasainen sisäpinta saadaan, kun seinä tasoitetaan ensin ja sitten esimerkiksi maalataan tai tapetoidaan.

Lisää tietoa:

Valmistajat