Kivitalo kotina

Lattiat kivestä

Tiililattiat

Tiililattia on kestävä, pitkäikäinen ja helppohoitoinen. Hyvin lämpöä varaava tiililaatta on järkevä valinta, kun halutaan mahdollisimman suuri hyöty lattialämmityksestä ja lattiaan miellyttävä pintalämpötila.

Poltetun tiilen luontainen värivaihtelu tekee lattiasta kauniin ja eloisan. Lisäksi valittavana on useita erilaisia limitysvaihtoehtoja.

Laastilattiat

Kodin lattian voi valaa myös laastista. Pumpattavat tai käsin levitettävät massat ovat itsestään tasoittuvia ja valmiiksi sekoitettuja laasteja, joihin lisätään vain puhdas vesi.

Värillisillä lattiatuotteilla saat helposti helppohoitoisen valmislattian juuri sinun kotiisi sopivan värisenä.

Lattiamassat soveltuvat erityisen hyvin lattian tasoittamiseen, uiviin lattiarakenteisiin ja lattialämmitysrakenteisiin.

Saumattomia lattioita

Saumattomat vaaleat ja hyvin tummat lattiat näkyvät yhä useammin julkisten tilojen lisäksi kodeissa. Rouheassa loft- ja teollisuushenkisyydessä kiehtoo materiaalin tuntu. Vaalea tai toisaalta hyvin tumma saumaton lattia antaa tilalle modernin ilmeen ja sopii sisustustrendiin, jossa yhdistellään ennakkoluulottomasti eri materiaaleja, esimerkiksi kivisiä lattioita pehmeisiin mattoihin.

Kivilattian valitsevan kannattaa muistaa, että kivilattia vaikuttaa asunnon akustiikkaan. Sitä voi pehmentää esimerkiksi akustiikkapaneeleilla tai matoilla.

Ideoita erityyppisiin kivilattioihin